Nova BlaBla izkušnja - TVEGAJ, izplača se!

Poznate BlaBlaCar? Podobno kot prevozi.org, samo da je za celo Evropo. Prvič sem ga uporabil za pot iz Strasbourga v Bruselj. Krasna družba v avtomobilu. Ugodneje kot katerikoli drug javni prevoz.

Tokrat sem potreboval prevoz Dunaj-Bialystok. Upal sem na dobro povezavo Dunaj-Varšava, pa nočni vlak, pa FlixBus. Na koncu - kakršen pač sem - sem se odločil da tvegam. Našel sem prevoz Dunaj - Krakov. Vlak Krakov-Bialystok pa ni bilo težko dobiti, niti plačati.

Ko je prišel čas sem se odpravil na točko srečanja in čakal. Nekaj minut pred prihodom me kliče voznik in prijazno vpraša kje sem. Povem naslov, gostilno za mano, in ugotovim, da se je pravkar peljal mimo kombi, ki bi me pobral. Ko uspešno obrne se vrata odprejo točno ob dogovorjeni uri. Ker nisem vajen točnih avtobusov, je to zame manjše presenečenje.Ob polnem prtljažniku in kombiju je okoli mene vesela Poljska družba, kljub pozni uri prav nič uspavana. Vesel pogovor teče, predstavim se, poklepetamo, potem pa skušam zaspati.

Kombi se pelje iz zahodne Avstrije, vračajo se domov, zadnja psotaja je Krakov. Vmes se sutavimo na črpalki. Pijače imam dovolj, a si zaželim nekaj za pod zob. Pa me zavrne - premalo za plačilo s kartico. Ker je to drugič danes in sem v Avstriji že plačal tri plastenke namesto ene, pustim rogljič tam in grem. Ne da se mi, nočem, trmast. Za mano v kombi drug iz avta prinese rogljiček. Nerodno mi je. Popolni neznanec mi je pravkar častil rogljiček in noče vzeti niti zlotov v zameno.

Po še nekaj prespanih kiticah se spet ustavimo. Narediti mroam prostor za še eno osebo, ena pa se priključi spredaj. Ne moti me, kljub temu, da je pisalo, da nas bo maks. 6 v kombiju. Pobrali smo dve štoparki, ki se vračati iz Omiša. V pogovoru ugotovim, da sta šle tudi čez Slovenijo, da sta del štoparskega izziva, ko so se poljski štoaprji odpravili in tekmovali kdo prvi pride v Omiš. Po kar nekaj debate, predstavitvi najlepših delov Slovenije in ugotovitvi nujnosti obiska te lepe dežele, ju odložimo. Mi pa smo že skoraj pred Krakovom. Prijazni voznik odpelej točno tja, kamor potrebujem - na železniško postajo.

Ko mi na postaji uspe napolnit telefon in odspati še kakšno kitico na neudobnih klopeh, je čas za vlak. In to direkten. Nisem vedel, da obstaja. Sploh mi ne bo treba prestopiti. In tako zaspim na vlaku in se zbudim s prvimi sončnimi žarki pred Bialystokom. Namesto 50+€ in 12+ur z FlixBusi/drugimi ponudniki, sem prišel do Bialystoka za 25€ v 11urah. In spoznal nekaj novih čudovitih ljudi.

Za to je vredno tvegati!

Komentarji

  1. Anonimni11:18

    Cash bettors who decide to wager actual cash can use their financial institution card to get started at Slots.lv. Even when loading up 3 machines in numerous browser tabs, we didn’t encounter any 다파벳 noticeable lag. Games load in seconds, and graphics don’t take a pay cut on mobile units.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Najbolj brano

Odkljukajmo Belorusijo (+ dodatek k razumevanju Poljske zgodovine)

Poljakinja in slovenske pesmi